Denial of Service se afla in topul surselor de pierderi financiare. Scopul unui atac Denial-of-Service este sa intrerupa activitatiile unei afaceri prin oprirea operatiuniilor de pe siteul, email-ul sau aplicatile dumneavoastra web. Acest lucru se poate intampla prin atacarea serverelor sau retelei care gazduieste aceste servicii si suprasolicitarea resurselor cheie cum ar fi latimea de banda, CPU si memorie. Motivul in spatele acestor atacuri pot fi: escrocherii, incalcarea drepturilor, afirmatii politice, competitie ofensatoare etc ...
Ce este DoS ?
Un atac cibernetic de tip DoS (Denial of Service) sau DDoS (Distributed Denial of service) este o incercare de a face resursele unui calculator/server sa fie indisponibile utilizatorului. Desi mijloacele si obiectivele de a efectua acest atac sunt variabile, in general acest atac reprezinta eforturile concentrate a unei sau a mai multor persoane de a preveni un site internet sau serviciu de a functiona eficient, temporar sau nelimitat.
- Actiunea de a "inunda" o retea, impiedicand astfel traficul normal din reteaua respectiva;
- Actiunea de a intrerupe conexiunile dintre doua sisteme avand ca rezultat intreruperea accesului la un serviciu;
- Actiunea de impiedicare a accesarii serviciului de catre o anumita persoana;
- Actiunea de intrerupere a serviciului catre o anumita persoana.
Solutii de mitigare ale atacurilor DDoS
Compania noastra va ofera solutii de mitigare ale atacurilor de tip DoS / DDoS incluzand:
- Detectie si mitigare automata a atacurilor
- Posibilitate de filtrare de pana la 4 Tbps
- Protectie atacuri Distributed Denial of Service
- Protectie atacuri TCP / SYN / UDP
- Protectie atacuri de tip Smurf si Spoofing
- Protectie atacuri de tip HTTP GET / URL FLOOD
- Protectie atacuri DRDoS, SYN-ACK, ACK FLOOD
- Protectie atacuri de tip ICMP
- Protectie DDoS DNS Amplification
Formular cerere oferta protectie DDoS
Pentru a formula o cerere de oferta pentru protectie DDoS, va rugam completati formularul de mai jos. Vom analiza cererea dumneavoastra si in cel mai scurt timp o sa va contactam in aceasta privinta.
Noua civilizatie informatica se bazează pe disponibilitatea si accesibilitatea informaţiei. Peste 125 de milioane de calculatoare sunt interconectate intre ele prin retele complexe terestre sau prin satelit si economii în valoare de 6 trilioane de dolari depind de corectitudinea şi rapiditatea operaţiilor facute cu ele. Cel ce poartă războiul digital inarmat cu tastatura in fata unui terminal conectat la retea, riscă foarte puţin să fie prins. Riscul de a fi judecat este si mai mic, iar cel de a fi condamnat este aproape nul.
Criminalitatea informatica este un fenomen real care, cel puţin pentru anumite tipuri de infractiuni, pare sa creasca exponential, chiar daca privim circumspecti anumite cifre ce se doresc a fi spectaculoase. Se cunosc doua mari categorii de criminalitate informatica: infractiuni savarsite cu ajutorul calculatoarelor si infractiuni savarsite impotriva calculatoarelor si retelelor de calculatoare. Atacurile de tip denial-of-service fac parte din a doua categorie.
Efectiv orice organizatie care se conecteaza la Internet este vulnerabila acestor atacuri. Impactul asupra unei afaceri conduce la pierderea venituriilor, dezamagirea clientiilor, pierderea productivitatii etc. datorita indisponibilitatii sau deteriorarii serviciului. Un atac DoS ar putea avea consecinte grave asupra latimii de banda utilizata.